Call: +32 495 122050
Staatsbaan 112, Ham, 3945, Belgie

Massages

Alle massages zijn enkel op afspraak.
Sportmassage

Het doel van een sportmassage is om de lichamelijke conditie van de sporter te verbeteren.

Eventuele blessures sneller te laten herstellen en(/of) nadelige gevolgen van het sporten weg te nemen of te verminderen.

Sportmassages zorgen ervoor dat vermoeidheid, spierpijn , een slechte doorbloeding, verhoogde spanning in de spieren, stijfheid, kramp en vochtvorming verminderden of zelfs in hun geheel weggaan.

Sportmassages bestaan ook voor niet sporters !

Sportmassages zorgen voor een goede gezondheid en ontspanning . Een sportmassage is voor niet-sporters een aanrader omdat deze een ontspannende werking op het lichaam heeft.

Niet-sporters vertonen soms dezelfde lichamelijke reacties als sporters. Dit kan bijvoorbeeld door een verkeerde werkhouding of stress

Bij A Priori Massage’s plaatsen wij ook zowel medische als sport tapings

Therapeutische massage

Een therapeutische massage is een voor de klant aangepaste massage, volledig in functie van zijn klachten en het te bereiken doel.

Om dit doel te bereiken gebruik ik technieken van verschillende soorten massages om zo het beste resultaat te bereiken. Tijdens deze doelgerichte massage op pijnpunten worden pijnlijke gewrichten en spieren behandeld. We helpen u om van deze pijnlijke spieren en gewrichten af te komen zodat u weer kan bewegen zonder last.

Tijdens deze behandeling streven we naar het verminderen en/of opheffen van blokkades, spanningen, ziektes, pijn en het bereiken van de juiste lichaamsbalans.

Stoelmassage

Een stoelmassage is een heerlijke korte massage met diepgaande werkingen.

Stoelmassage is gebaseerd op de Japanse drukpuntmassage.

Tijdens deze stoelmassage wordt het hoofd, de nek, de schouders, de armen en ook de handen gemasseerd, terwijl de ontvanger op een ergonomische stoel zit.

Een stoelmassage neemt immers weinig tijd in beslag, niet tegenstaande kunnen de effecten vrij verregaand zijn !

Ook zorgt deze massage voor een boost van het immuunsysteem en wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.

Hoofd- nek- en schoudermassage

Chinese hoofd, nek- en schoudermassages zijn een ontspannende massage die zich vooral richt op klachten die voorkomen ter hoogte van het hoofd, nek en schouders.

Vastzittende schouders, een geblokkeerde nek, druk op het hoofd met als eerste tekenen opkomende hoofdpijn; deze stressverschijnselen kunnen met deze massagevorm worden aangepakt .

Door de acupunten en meridianen van het lichaam te stimuleren wordt de circulatie van de levensenergie bevorderd en in balans gebracht.

Dit brengt u een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Daarnaast wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, worden gifstoffen afgevoerd en krijgt uw gezicht zelfs een natuurlijke face-lift.

Samudra massage

Een zalige massage waarbij het hele lichaam gemasseerd wordt met de voorarmen en ellebogen.

De samudra massage voelt aan als de oceaan: met vloeiende, ritmische en harmonieuze bewegingen wordt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest gezorgd.

Ook wordt de levenskracht gevoed en de weerstand vergroot.

Deze lichaamsbehandeling is ook een erg leuke vorm van bindweefsels- of dieptemassage. Een Samudra massage is een zeer intense ervaring waarbij heel veel aandacht uitgaat naar de innerlijke energiestroom.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage bij “A Priori” schenkt u een moment van rust en aandacht , iets wat in deze drukke maatschappij wel eens vergeten wordt.

Bij een ontspanningsmassage wordt het gehele lichaam relaxerend gemasseerd met warme olie.

Het is dan ook één van de meest gekende en gevraagde massage, die een kalmerende en rustgevende werking heeft.

De bedoeling is om de spieren te ontspannen, de doorbloeding te bevorderden en de stofwisseling te verbeteren.

We werken vooral aan de bewustwording van het lichaam.

Bij een massage van 30 minuten wordt de rug gemasseerd, bij 60 minuten masseren we het hele lichaam.

Hot stone massage

Warme stenen worden al eeuwenlang gebruikt in gezondheidsrituelen.

Ze hebben een diepe werking.

Een hotstonemassage  is letterlijk een massage met warme stenen.

Bij de hotstone massage worden basaltstenen gebruikt uit een verwarmd waterbad. De hotstone massage stenen hebben een temperatuur van ongeveer 55 graden.

Met de kracht van warme stenen komt uw lichaam tot volledige relaxatie.

De warme stenen zorgen ervoor dat het lichaam spanningen gemakkelijker kan los laten. Bij stijve spieren en spierpijn is dit de perfecte massage.

Ook wordt de werking van  organen en  bloedsomloop gestimuleerd. De massage draagt dan ook bij aan het zelfherstellende vermogen van het lichaam omdat afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam  worden weggevoerd.

De Hotstone massage verlicht niet alleen spanningen, maar zorgt ook voor een diepe relaxatie en ontgifting.

U zal er een enorme energie boost van krijgen !

Therapeutische hot stone massage

Een therapeutische hotstone massage is een samengaan van de traditionele hotstone massage en de klassieke Chinese geneeskunde (TCM).

Deze behandeling streeft naar het verminderen en/of opheffen van blokkades, spanningen, ziektes, pijn en het bereiken van de juiste lichaamsbalans door gebruik te maken van basalt stenen die worden verwarmt tot ongeveer 50-55graden in water (bain-marie).

Deze “kunst van het aanraken” beïnvloedt de energiebanen in het lichaam. Ze brengt lichamelijke balans en een verlicht pijn. Bij deze massage worden de energiebanen en acupunctuurpunten gestimuleerd, en bloedvaten en organen ontgift. Een therapeutische hotstone massage functioneert tevens als dieptereiniging voor spieren en bindweefsel. Ze geeft een krachtige impuls aan het immuunsysteem.

De therapeutische hotstone massage is een heilzame koestering van lichaam, geest en ziel.

Kruidenstempel massage

Kruidenstempelmassage brengt ontspanning, welzijn en genot.

Deze massage heeft een ontgiftende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

Stempels vol met kruiden verwarmen wij met warme olie, waarna u zalig met deze kruiden wordt gemasseerd. Deze stempels zijn met kruiden gevulde bundeltjes die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bezitten. De combinatie van massage, warmte en kruiden triggeren uw zintuigen en zorgen ervoor dat deze kruidenstempel massage een intense ervaring is. Niet alleen ter ontspanning, maar ook nog eens met allerlei positieve effecten voor uw gezondheid. Zo heeft deze massage een huidherstellende en reinigende werking .

Shiatsu behandeling

Shiatsu is een behandelwijze die afkomstig is uit Japan. ‘Shiatsu’ kan letterlijk vertaald worden als ‘vingerdruk’ (shi = vinger, atsu = druk). Wanneer we het hebben over shiatsu spreken we ook wel over ‘communicatie door aanraking’.

Bij shiatsu massage wordt er druk uitgeoefend op energetische punten. Daarom noemt men het ook wel drukpunten-massage of meridiaan massage. De aandacht ligt voornamelijk op het netwerk van deze punten in de energiebanen, meridianen genoemd. Een meridiaan is als een rivier van energie. Shiatsu kan deze energiestroom herstellen. Bij deze massage wordt zachte maar diepe druk gegeven met handpalm, vingers, knie of elleboog. Verder kan er ook worden geschud of gekneed of strekkingen van het lichaam worden gedaan.

Shiatsu behandeling zorgt voor een verbetering van de gezondheid, maar er kan ook heel gericht worden gewerkt om specifieke lichamelijke of geestelijke klachten te verlichten.

Bij deze massage houdt u de kledij aan en ligt u op een massagemat, een futon.

Ontspannende voet-onderbeen massage

Een onderbeen- en voetmassage is een echte aanrader!Deze  werkt ontspannend voor lichaam en geest.

Daarnaast zorgt het masseren van onderbeen en voeten voor een stimulerend effect op de bloed- en lymfecirculatie, waardoor afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Een heel ontspannende massage voor vermoeide en pijnlijke voeten.

De voetmassage wordt gecombineerd met meridiaan- en reflexzonetherapie, waardoor deze energie geeft aan het gehele lichaam.

Tijdens deze behandeling kan ook het onderbeen behandelt worden en kunnen Hot Stones gebruikt worden. Deze massage helpt u om weer lichtvoetig door het leven te gaan.

Voetreflexologie

« Wanneer je de voeten van een mens in je handen hebt, heb je de totale mens in handen »

Voetreflextherapie is een oude geneeswijze afkomstig van China en India. De voet weerspiegelt de conditie van het lichaam en ook van de emotionele gesteldheid.

In de voeten zitten reflexpunten die verbonden zijn met het zenuwstelsel en alle organen, gewrichten en spieren. Door zorgvuldig gedoseerde druk uit te oefenen, wordt het lichaam uitgenodigd zichzelf te genezen.

Bij voetreflexologie wordt doorgedrongen tot het gehele menselijke systeem.

Op onze voeten kan namelijk elk orgaan van het lichaam gevonden worden. Veel gezondheidsproblemen kunnen hiermee behandelt worden. Voetreflexologie lijkt veel op een ontspannende voetmassage, maar is eigenlijk vooral gericht op de zelfhelende kracht van het lichaam, het opheffen van spanningen in het lichaam en het versterken van het immuunsysteem.

Voetreflexmassage is een veilige therapievorm die wordt toegepast bij diverse klachten. De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezende vermogen van de mens.

Lichaamspakkingen

Een echte verwennerij voor het lichaam!

Een lichaamspakking is een behandeling, die afhankelijk van de soort pakking,

uitgevoerd kan worden voor verschillende doeleinden.

Zoals het ontgiften van het lichaam , het stimuleren van de complete stofwisseling evenals het voeden en verstevigen van de huid of ter ontspanning van lichaam en geest.

Bij een lichaamspakking wordt het lichaam eerst behandeld met een zoutscrub, waarbij dode huidcellen worden verwijderd. De huid wordt zacht en de poriën openen zich waardoor de pakking beter door het lichaam wordt opgenomen.

Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met de pakking. Er bestaan allerlei soorten lichaamspakkingen zoals de kleipakking,chocoladepakking, de honingpakking en de modderpakking.

Achteraf wordt uw huid extra verzorgd door het aanbrengen van een voedende bodylotion met een lichte massage.

Moxa-therapie

Moxa therapie is een oud onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking. De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten of pijnpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi stimuleren.

Bij moxatherapie maak ik gebruik van het bijvoetkruid en moxastaven. Men bereikt een hoge graad van ontspanning waardoor alle problemen en pijn wegvloeien. U zal energie in de vorm van warmte krijgen die in het lichaam doordringt, wat bovendien ook een heel aangename ervaring is.

Dit kan een aparte behandeling zijn of als een deel van een therapeutische of een andere massage.

Sauna- en infraroodcabine

Na een massage is het heerlijk ontspannend om even in de warme sauna of infraroodcabine te stappen ! Ook dit is mogelijk ! Beiden staan bij A Priori in de praktijkkamer .